Nya bänkskivor piffar upp köket

Är det dags att byta ut dina bänkskivor i köket? Då har du kommit rätt! Hos oss hittar du ett stort urval av bänkskivor i flera olika material, stilar och prisklasser. Med vår mångåriga erfarenhet inom köksrenovering ser vi till att du får det kök som du alltid önskat. Alla våra produkter håller hög kvalitet och är måttanpassade till ditt kök. Vi kan även hjälpa dig med nya köksluckor, nytt köksgolv, kakel, målning och mer.

Förbättrad hygien med nya bänkskivor

En av de ytor som slits hårdast i ett kök är tveklöst bänkskivan. Trots skärbrädor och tåliga ytbeläggningar utsätts de nästan dagligen för både fukt och slitage. Att byta ut bänkskivan är därför en enkel och prisvärd uppgradering som ger både ett snyggare och renare kök. Bänkskivor kan hålla i allt från ett par år till flera decennier, allt beroende på vad det är för material och hur det underhålls. 

Att skaffa en ny bänkskiva innebär även att det är enklare att hålla köket fri från smuts och matrester. I gamla bänkskivor som har repor och andra småskador kan det lätt samlas orenhet och bakterier. Med en ny bänkskiva kan du känna dig trygg i att ditt kök inte kommer att göra dig sjuk. För vissa typer av skivor kan det dessutom tränga in fukt som gör att materialet spricker och gör det omöjligt att reparera bänkskivan. Om det händer är det bäst att byta ut den mot en ny. I vårt breda sortiment av bänkskivor från flera olika leverantörer kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och ditt kök. 

Bänkskivor i laminat - ett säkert val

Ett av de vanligaste materialen för bänkskivor idag är laminat. Laminatskivan är funktionell, relativt billig och samtidigt i stort sett helt underhållsfri. Dessutom går laminatskivorna att få i oändligt många olika varianter, så det är enkelt att hitta en skiva som passar in i ditt kök. 

Laminatskivan erbjuder ett riktigt slitstarkt ytskikt kombinerat med en varm och mjuk träkänsla, som är skön att arbeta på. Hårda material såsom granit, betong och rostfritt stål är visserligen mer slitstarka men är kalla att arbeta på och riskerar dessutom att ha sönder glas eller porslin, om du råkar tappa det på skivan. En ren träskiva är alltid klassiskt vacker men kräver löpande underhåll i form av slipning och inoljning för att den ska hålla över tid. 

 

Laminatskivan kombinerar därför på ett välavvägt sätt slitstyrka, underhållsfrihet och stil samtidigt som den är riktigt prisvärd. Bänkskivor i laminat finns i enormt många olika varianter både vad gäller färg, form och struktur. Det innebär att du kan få en ny bänkskiva i nästan vilket utseende som helst. 

Kombinera nya bänkskivor med köksluckor

Utöver nya bänkskivor är den största förändring du kan göra att byta ut dina köksluckor. Med både ny bänkskiva och nya köksluckor kommer du knappt att känna igen ditt kök. Att sätta på nya köksluckor på gamla stommar är ett prisvärt alternativ som ger ett fint och hållbart resultat. Vi är med dig hela vägen – från första kontakt till ett i det närmaste helt nytt kök. 

När du anlitar oss får du: 

  • Bra service
  • Professionellt bemötande
  • Snabba leveranstider
  • Produkter av hög kvalitet
  • Effektiv montering.

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där en av våra experter hjälper dig att välja material, färg och form på din nya bänkskiva samt köksluckor. Självklart har vi med oss arbetsprover så att du får möjlighet att se hur det färdiga resultatet kan se ut. För att säkerställa att bänkskivan och eventuella köksluckor passar, mäter vi noggrant ditt kök. Innan vi avslutar hembesöket får du en komplett offert. Tillsammans med våra leverantörer ser vi till att allt du beställt levereras direkt hem till dig och att våra proffsiga montörer kommer till din bostad på avtalet tid för att installera ditt nya kök. 

Nytt kök på nolltid

Vi på Ingwallköket har riktigt duktiga hantverkare. Du kan därför vara helt trygg i att du får ett väl utfört arbete, från beställning till installation. Om du vill veta mer om vad våra kunder tycker ska du gå in på den här sidan: Våra senaste kundomdömen

 

Vi påbörjar arbetet med att ta bort din gamla bänkskiva. Om du vill kan vi även forsla bort den gamla skivan om du själv inte har möjlighet. Därefter passar vi in och installerar den nya bänkskivan. Vi ser till så alla fogar är tätade, att skivan är i våg och att den sitter fast ordentligt. Innan vi lämnar dig med ditt nya och fräscha kök ser vi till att städa upp efter oss. Monteringen brukar endast ta några timmar så du behöver inte oroa dig för att köket är obrukbart under en längre period. 

Vill du byta ut dina bänkskivor och få ett nytt kök? Varmt välkommen att kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök.

renoverat kök med svarta bänkskivor